PARKERING PÅ FREDVANG OG KRYSTAD

Fredvang er et populært turistmål i Lofoten. Med sin spektakulære natur og vakre omgivelser, er det et paradis for turgåere og naturelskere. Med en økt besøkendestrøm kommer også utfordringer som parkering. Her kommer en oversikt over parkeringsmuligheter på Fredvang, samt informasjon om adkomst med kollektivtransport. 

Parkeringsalternativer på Fredvang

For å komme til Fredvang, tar du av fra E10 og kjører over broene. Det første og største parkeringsalternativet er ved den gamle skolen på Fredvang. 

En annen mulighet er parkeringsplassen på Indresand, som har en avgift på 100kr pr. bil. Her finner du toaletter, drikkevann og søppelhåndtering.

Det er også en mindre parkeringsplass ved oppgangen til Kvalvika i Torsfjorden, men denne har begrenset kapasitet. Derfor anbefaler vi på det sterkeste å parkere ved skolen eller på Indresand – dette for å unngå at biler blokkerer veien og skaper farlige situasjoner for både besøkende og lokalbefolkningen. 

Parkeringsvakt og bøter

For å sikre trygg og effektiv trafikkavvikling, er det viktig å følge reglene for parkering på Fredvang. Parkering langs veier eller på privat eiendom er forbudt og kan medføre bot. Vi oppfordrer derfor alle besøkende til å parkere ved skolen eller på Indresand, slik at veien ikke blokkeres og farlige situasjoner unngås. 

Fra 2023 vil det være parkeringsvakter på plass på Fredvang og Krystad. De vil kontrollere parkerte kjøretøy og gi informasjon og veiledning til trafikanter. Vi håper at dette tiltaket vil bidra til å skape en tryggere og mer ryddig trafikk i området. 

Adkomst med kollektivtransport

For de som ikke ønsker å kjøre bil til Fredvang, er det mulig å ta buss. Nærmeste bussholdeplass er ved Finnbyen på E10. Fra bussholderplassen må du gå over broene til Fredvang, og det tar ca. 15 minutter å gå. Rutetabell finner du her!