SIKKERHET I FJELLET

Naturområdene på Fredvang og Krystad tilbyr spektakulære fjellturer som gir uforglemmelige opplevelser. Likevel er det viktig å huske på at fjellene også kan være farlige, spesielt om man ikke tar tilstrekkelige forholdsregler.

Før du legger ut på en fjelltur i Lofoten, bør du alltid sørge for å ta forholdsregler for å redusere risikoen for ulykker. Dette inkluderer å sjekke værmeldingene og planlegge turen nøye, slik at du er godt forberedt på mulige værendringer og har en rute som passer ditt ferdighetsnivå. I tillegg bør du alltid ha med deg det riktige utstyret, inkludert passende klær, mat, vann og førstehjelpsutstyr. 

Selv om fjellene i Lofoten kan være krevende, kan de også være svært bellønnende og gi deg fantastiske opplevelser. Men det er viktig å huske på at sikkerhet alltid må være første prioritet. Å ta forholdsregler og ha riktig utstyr kan gjøre hele forskjellen når det kommer til å nyte turen på en trygg og forsvalig måte. Så, planlegg turen nøye og vær godt forberedt før du legger ut på eventyr i Lofoten!

SOS

– Skjer det en ulykke og du trenger hjelp, ring nødnummer 112

– Redningstjenesten i Norge er gratis. I Lofoten finnes det lokallag av Røde Kors samt en frivillig alpin redningsgruppe som bistår ved ulykker i krevende fjellterreng. 

– Det finnes også et lokallag fra Norske Redningshunder med flere godkjente ekvipasjer (både sommer og vinter) som deltar på aksjoner. 

– Nærmeste helikopterbase er Bodø.

– Lofoten har ett sykehus – det ligger på Gravdal utenfor Leknes. Det finnes legevakt i Svolvær og på Gravdal.